Voordelen van digitaal ondertekenen

Het zetten van een handtekening gaat bij veel bedrijven nog met pen en papier. Echter kost het uitprinten en handmatig tekenen van documenten veel tijd in beslag. Daarom kiezen steeds meer bedrijven voor digitaal ondertekenen. Dit zorgt voor meer efficiëntie en een maatschappelijk verantwoordelijke manier van ondernemen. Wat is nu precies een digitale handtekening? En wat zijn de grootste voordelen?

Wat is een digitale handtekening?

Digitaal ondertekenen is een efficiënte manier om belangrijke documenten secuur te ondertekenen. Daarnaast is het ook handig doordat alle documenten direct online worden opgeslagen en op het moment dat de ontvangen nog niet ondertekend hebt wordt er een herinnering gestuurd. Zo hoef je dit zelf niet meer te managen.

Grootste voordelen van een digitale handtekening

Bespaar geld, papier en tijd

Het besparen van tijd, geld en papier is toch wel het grootste voordeel van digitaal ondertekenen. Het uitprinten van de documenten is niet meer nodig, wat het werkproces een stuk efficiënter maakt. Door te kiezen voor een elektronische handtekening is dit allemaal niet meer nodig. Na het ontvangen van het document kan je deze ondertekenen om vervolgens ondertekend terug te mailen. Doordat het werkproces zo veel korter en efficiënter si bespaart dit enorm veel tijd.

Veilig communiceren

In de wet is digitaal ondertekenen rechtsgeldig. Het burgerlijke wetboek geeft aan dat de methode veilig en betrouwbaar is. Doordat de handtekening geverifieerd moet worden zorgt dit ervoor dat zowel de zender als ontvanger veilig communiceert.

Milieuvriendelijk

Het printen en ondertekenen van contacten gaat in de meeste gevallen gepaard met grote stapels papier. Contracten moeten vaak ook in twee- of drievoud geprint en ondertekent worden. Wat zorgt voor enorm veel onnodig papiergebruik. Als je overstapt op digitaal ondertekenen zorgt dit voor een vermindering van papiergebruik en zal onderneem je dus milieuvriendelijker.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *