Het zou kunnen dat jij al jaren lang in een bepaalde branche werkt en nu opzoek bent naar een nieuwe uitdaging. Ook zou het kunnen dat je werk aan het verzadigen is of misschien begin je pas net met werken. Wat de reden ook is, je wilt dan wel een beroep kiezen waar toekomst in zit. Mocht jij bijvoorbeeld in een fabriek werken, dan kan het zijn dat je niet lang meer zeker bent van je baan. Dit komt door de automatisering. Deze automatisering wordt aangestuurd door systemen die zijn gemaakt door ICT’ers, is het dan misschien een idee om ook die kant op te gaan? En is het volgen van een ICT acadamy dan al genoeg om hier werk in te vinden?

Wordt een data analist

Er komt met de dag meer data bij. Deze data is zeer interessant voor bedrijven, want hierop kunnen ze belangrijk beslissingen baseren. Om deze reden worden er veel data analisten gezocht. Ben jij iemand die graag een probleem wilt verhelpen door middel van data? Dan is een data analist precies het beroep dat je zoekt.

Kies een baan in de ICT

ICT is eigenlijk de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan programmeurs die, zoals eerder besproken, zorgen dar fabrieken automatisch lopen. Systemen worden voor bedrijven steeds belangrijker en dus worden er steeds meer ICT’ers gezocht.

Je kunt alleen niet zomaar in de ICT werken. Je zult hier wel kennis van moeten hebben. ICT kennis kan vaak erg complex zijn. Je kunt bijvoorbeeld een ICT acadamy volgen. Een ICT acadamy zou je online kunnen volgens vanuit huis. Je zou er ook voor kunnen kiezen om een gehele ICT opleiding te doen.

We kunnen niet zonder leraren

Zonder leraren kan onze volgende generatie niet worden opgeleid. Echter daalt het aantal leraren elk jaar weer. Kies er daarom voor om leraar te worden. Een ding is namelijk we zeker, je hebt baangarantie. Je zou er ook voor kunnen kiezen om dit naast je normale baan te doen.

Door Max