Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding, onmisbaar bij uw zoektocht op de arbeidsmarkt

Mocht u op zoek zijn naar (ander) werk, dan is loopbaanbegeleiding wellicht iets voor u. Mensen die al een baan hebben, maar om wat voor reden dan ook niet tevreden zijn, kunnen het lastig vinden om over te stappen naar een andere werkgever. Mensen die nog geen baan hebben, kunnen ook door allerlei omstandigheden problemen hebben met het vinden van het werk dat ze graag willen. Loopbaanbegeleiding kan hierbij helpen.

loopbaanbegeleiding

Waarom loopbaanbegeleiding?

Er kunnen verschillende redenen zijn om te kiezen voor hulp bij het vinden van een geschikte baan. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er geen werk te vinden is in de richting waarin u bent gespecialiseerd. In dat geval kunt u advies inwinnen over eventuele omscholing. Een andere reden kan zijn dat u moeite heeft met het benoemen van uw sterke en zwakke punten. Hiervoor zijn verschillende tests ontwikkeld die hiermee kunnen helpen. Een ander veelvoorkomend probleem is dat mensen hulp nodig hebben bij het sollicitatieproces. Trainingen en adviezen kunnen ervoor zorgen dat u beter voor de dag komt. Om welke reden u ook begeleiding wilt, een oplossing is er altijd.

Voor wie?

Loopbaanbegeleiding is in principe voor iedereen die werk zoekt of heeft. Jongeren die net hun opleiding afgerond hebben en hulp nodig hebben bij het vinden van hun eerste ‘echte’ baan, maar ook mensen die al langer actief zijn op de arbeidsmarkt kunnen baat hebben bij deze begeleiding. Daarnaast kunnen startende ondernemers om hulp vragen.

Verschillende hulpmiddelen

Als u kiest voor loopbaanbegeleiding, kunt u op allerlei manieren geholpen worden. Enkele voorbeelden van manieren waarop loopbaanbegeleiding ingezet kan worden:

  • Hulp bij het sollicitatieproces
  • Talenten ontdekken (en ontwikkelen)
  • Arbeidsmarkt ontdekken
  • Hulp bij onderhandelingen
  • Hulp bij problemen op huidig werk

Loopbaancoaches en bureaus

Tik ‘loopbaanbegeleiding’ in bij Google en u krijgt enkele honderdduizenden resultaten. Waar het vroeger gebruikelijker was om de gehele loopbaan bij één bedrijf te werken, wordt er nu meer geswitcht van werkgever. Daardoor hebben meer mensen behoefte aan begeleiding. Dit heeft ertoe geleid dat er steeds meer coaches en bureaus zijn die op dit vlak hun diensten aanbieden. Het is dan ook zeker niet eenvoudig om te kiezen. Het is daarom aan te raden om goed te research te doen en eventueel mensen in uw omgeving te vragen naar hun ervaring met loopbaanbegeleiding.

Bent u geïnteresseerd in loopbaanbegeleiding? Vraag dan hier meer informatie aan bij een loopbaancoach in uw regio.