Je zit in de eindfase van je studie: het enige wat je nog moet doen is het schrijven van een scriptie. Misschien kijk je hier een beetje tegenop, omdat het ook wel het meest stressvolle moment tijdens je bachelor wordt genoemd. Maar er is geen reden om in paniek te raken, er zijn namelijk een aantal handige tips die je kunt gebruiken om je scriptie snel en eenvoudig af te ronden. Zo is het bijvoorbeeld erg belangrijk om een realistische planning te maken en op zoek te gaan naar voorbeeldscripties.

student levert scriptie in

Een planning maken voor het schrijven van je scriptie

Bij het schrijven van een scriptie komt veel kijken. Je krijgt in de meeste gevallen een halfjaar de tijd om het hele verslag te schrijven. Dit klinkt misschien lang, maar je zal merken dat de tijd voorbij vliegt. Om deze periode goed door te komen, adviseren we om een uitgebreide planning te maken. Soms moet je na een aantal weken een hoofdstuk inleveren bij je scriptiebegeleider, maar het grootste deel van de tijd mag je je eigen tijd indelen. Het helpt om alle hoofdstukken te verdelen over een bepaalde tijd en verschillende doelen te stellen. Houd er wel rekening mee dat je planning realistisch is, anders ben je veel sneller geneigd om de handdoek in de ring te gooien.

Gebruik voorbeeldscripties

Als je nog nooit eerder een scriptie hebt geschreven, is het in het begin lastig om voor te stellen hoe zo’n verslag er uit moet zien. Gelukkig zijn er veel voorbeeldscripties op het internet te vinden. Hogescholen en universiteiten plaatsen vaak een voorbeeld online, zodat je een beetje weet waar je op moet letten. Maar kijk ook zeker naar scripties van andere studenten. Deze worden vaak op het internet geplaatst door scholen en mogen gewoon worden bekeken. Zoek een verslag met een soortgelijk onderwerp en doe de nodige inspiratie op voor je eigen scriptie. Bovendien kun je een beetje spieken hoe de lay-out en de vormgeving eruit moet zien.

studeren achter laptop

Snel afstuderen met scriptiebegeleiding

Vind je het lastig om een goed onderwerp voor je scriptie te vinden? Of misschien ben je bezig met een herkansing? Het is mogelijk om scriptiebegeleiding in te schakelen. Nu denk je misschien: maar ik heb toch al een scriptiebegeleider op school? Deze begeleider heeft vaak meerdere studenten onder zijn of haar hoede en kan jou niet bij alles helpen. Door begeleiding van een derde partij in te schakelen, ontvang je effectieve individuele begeleiding op maat. Er wordt precies gekeken naar stukken waar je vastloopt en je krijgt altijd uitgebreide feedback.

Door Redactie