Over Loopbaan Info

Loopbaan-info.nl biedt je de mogelijkheden om het maximale uit je loopbaan te halen aan de hand loopbaancoaches, outplacementbegeleiding of re-integratie tweede spoor. Daarbij bieden we online tips en adviezen om uw loopbaan verder te ontwikkelen. Je kunt vrijblijvend meer informatie aanvragen bij één van onze aangesloten adviseurs in de regio of lees de tips op ons blog.

Loopbaanontwikkeling bij ons betekent:

  • Altijd adviseurs in de buurt
  • Loopbaanadvies-, outplacement- en re-integratietrajecten
  • Beroepskeuzetesten
  • Gratis tips & tricks op deze site

Onze diensten

loopbaanbegeleidingoutplacement
re-integratie 2e spoorberoepskeuzetest

 

Wat is loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding of loopbaancoaching is een vorm van (individuele) begeleiding waarbij je samen met een vaste begeleider je actuele werksituatie analyseert en bespreekt. Samen met een (ervaren) adviseur ontdek je je eigen wensen, bereidheden en mogelijkheden t.b.v. loopbaanontwikkeling. Met behulp van beroepskeuzetesten, vragenlijsten en workshops analyseer je of je op de juiste plek zit, een andere werkgever wilt zoeken of een volledige carrièreswitch en/of studie wilt initiëren.

Meer over loopbaanbegeleiding

Wat is outplacement?

Soms komt het in je loopbaan voor dat je ontslag krijgt. In veel gevallen zal dit gebeuren op basis van een vaststellingsovereenkomst. In deze overeenkomst leg je de voorwaarden omtrent het beëindigen van jouw dienstverband vast. In veel gevallen wordt hier een outplacementtraject in afgesproken. Tijdens een outplacementtraject word je begeleid van werk naar werk door een professioneel outplacementbureau. Tijdens dit traject ga je intensief met jezelf aan de slag om de succesvolle vervolgstap in jouw loopbaan te bepalen. Bij een succesvolle onderhandeling van de vaststellingsovereenkomst vult je werkgever je uitkering aan, zodat je niet minder verdient terwijl het outplacementtraject loopt en betaalt je werkgever ook de kosten voor het outplacementbureau.

Meer over outplacement

Wat is re-integratie tweede spoor?

Iedereen heeft kans om langdurig ziek te worden. Zo ziek dat de huidige werkzaamheden eigenlijk niet meer opgepakt kunnen worden en/of je niet meer bij je huidige werkgever terecht kunt. In die gevallen kun je (in overleg met je werkgever) tijdens uw herstel starten met een re-integratietraject tweede spoor. Het traject is veelal vergelijkbaar met outplacement, met het grote verschil dat je start vanuit een verzuimsituatie en het traject daarom ongewenst veel langer kan duren.

Meer of re-integratie 2e spoor

Vind de loopbaancoach die bij je past!

Ga je met tegenzin naar het werk? Zou je wel eens heel iets anders willen doen? Of wil je gewoon een second opinion over jouw loopbaan? Dan wordt het tijd om een loopbaancoach in te schakelen. Een loopbaancoach kan je helpen erachter te komen wie je echt bent, wat je echt kan en wat je echt wil. Hierdoor kun je een gefundeerde beslissing nemen over je toekomst en je carrière.

Waarom via Loopbaan-info.nl?

Omdat je via ons informatie aanvraagt bij verschillende loopbaancoaches in jouw regio. Zo ontvang je na één ingevuld formulier meerdere offertes of brochures en kun je eenvoudig vergelijken welke loopbaanbegeleider het beste bij jou past. Ons advies: kies niet op basis van prijs, maar op basis van gevoel. Je zult een klik moeten hebben met je loopbaancoach. Succes!