Outplacement

Outplacement bij ervaren adviseurs

Kiezen voor Outplacement

Wat is outplacement?

Als er over outplacement wordt gesproken, dan gaat het over de begeleiding van werk naar werk. Het op zoek gaan naar een nieuwe baan, is eigenlijk al een hele baan op zich! Op het moment dat je onvrijwillig de organisatie moet verlaten na een dienstverband van minimaal twee jaar, heb jij recht op een transitievergoeding. De vergoeding kan bijvoorbeeld ingezet worden voor juridisch advies, maar ook voor outplacementbegeleiding. Je zou outplacement kunnen zien als een praktisch hulpmiddel, hierdoor kunnen de meeste mensen 75% sneller een baan vinden. Als je vijftig jaar bent of ouder, dan heb je vaak veel nodig om jezelf sterk te positioneren in de maatschappij. Als je kiest voor outplacement, dan kies je voor een doel en dat is zorgen dat je in jouw eigen tempo een baan gaat vinden.

Outplacement: hoe gaat dat in zijn werk?

Voor veel mensen is outplacement interessant. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk? Om te beginnen is mobiliteit van belang. Je hebt plezier nodig, maar ook passie en doorzettingsvermogen. De eerste fase bestaat uit het kennen en het toepassen van IK en je eigen leefstijl. Je gaat hierbij kijken wat je nodig hebt om een nieuwe baan te krijgen (in de eerste maand). In de tweede maand krijg je meer persoonlijke gesprekken over de huidige situatie en in de derde maand krijg je opdrachten en ga je een functieprofiel bekijken en een persoonlijkheidstest maken. Bij de tweede fase gaat het over de studie en de begeleiding, zodat je het merk IK goed kunt verkopen. Vervolgens kom je aan in de derde fase en dan gaat het over het krijgen van een nieuwe baan. Het begin van je outplacementtraject start bij het stilstaan bij jezelf. Het wordt ook wel het merk IK genoemd.

Wie betaalt outplacement?

De betaling van een outplacementtraject kan plaatsvinden vanuit een transitievergoeding. Het kan per organisaties verschillen wat de kosten zijn. Om je een beeld te geven van de kosten hebben we hier verder naar gekeken en als je bijvoorbeeld een outplacement pakket kiest waarbij de focus ligt op een nieuwe baan, dan krijg je een concreet functieprofiel, een opvallend CV, een motivatiebrief, een cursus solliciteren en begeleiding in het reageren op vacatures. Dit traject duurt ongeveer drie maanden en de kosten daarvan bedragen ongeveer 2.000 euro. Een ander traject dat je kunt kiezen is bijvoorbeeld stilstaan bij jezelf en werken aan een nieuwe baan binnen drie tot zes maanden. Je krijgt dan alles van het vorige pakket, met daarbij nog een arbeidsmarkt check, een persoonlijkheidstest, social media workshops, meer informatie over solliciteren en dan bedragen de kosten voor drie maanden ongeveer 3.000 euro en voor zes maanden bijna 4.000 euro. Als je een ander pakket wil, zoals reflectie van outplacement, dan kun je daar voor kiezen. Werken aan een nieuwe functie binnen zes tot negen maanden staat daarbij centraal. Je krijgt dan ook extra begeleiding in verwerking van verlies van je vorige baan en oefeningen om te netwerken en te solliciteren. Voor zes maanden zou dat traject van outplacement ongeveer 4500 euro kosten. Er moet dus goed gekeken worden naar wat je nodig hebt en daar kan dan een outplacement pakket bij uit worden gekozen.

Een outplacementprogramma voorziet enkele vaste onderwerpen:

  • opvang en psychologische ondersteuning om het trauma van het ontslag te verwerken
  • opmaken van een professionele balans: zoeken naar competenties
  • verkennen van de arbeidsmarkt
  • leren van specifieke technieken om te solliciteren
  • een blijvende ondersteuning tijdens het zoeken
  • advies bij het onderhandelen van een nieuw contract
  • opvolging bij aanvang op een nieuwe werkplek

Vind hier je passende outplacementbureau

Als je op zoek bent naar een outplacementbureau, omdat je wordt ontslagen of omdat je als bedrijf gaat reorganiseren, dan wil je wel een outplacementbureau dat bij je past. Daarom kun je bij ons met één aanvraag meteen meerdere experts bereiken. Eenvoudig, gratis en vrijblijvend. Doe het nu!