omscholen

omscholen

Sta jij elke ochtend chagrijnig op, omdat je geen zin hebt om naar je werk te gaan? Dat is een slecht teken: je hebt hoogstwaarschijnlijk geen plezier meer in je werk. Tijd om daar eens verandering in te brengen. Je kunt je namelijk omscholen. Een spannende stap die veel in jouw leven gaat veranderen, maar wellicht wel de juiste stap. Hieronder staan een aantal redenen opgesomd waarom jij je ook zou moeten omscholen.

1. Meer baanzekerheid

Is het nog niet zeker of jouw huidige functie wel blijft bestaan? Dat is geen prettig idee. Toch kunnen we er in sommige gevallen niet omheen draaien, want het werkveld is nou eenmaal continu aan het veranderen. Wanneer jij je laat omscholen heb je de kans om te kiezen voor een beroep dat voor meer baanzekerheid zorgt. Denk bijvoorbeeld aan de zorg of IT, waar talloze vacatures voor openstaan. Zo kun je denken aan IT detachering, waarbij jij zelf bepaalt hoe jouw carrière eruit komt te zien. Dat is prettig, want dit zorgt voor flexibiliteit. Wanneer je eenmaal bent omgeschoold kunnen de recruiters van Computer Futures jou helpen bij het vinden van een baan in de IT-sector.  

2. Meer plezier in je werk

Veel mensen laten zich omscholen omdat ze geen plezier meer hebben in het werk. Wellicht passen de werkzaamheden niet meer bij de functie, of is er geen genoeg uitdaging meer. Herken je dat? Dan is omscholen zo’n gek idee nog niet. Bovendien liggen de opties voor je open wanneer je je laat omscholen. Je hebt nu het heft in eigen handen en kunt zelf beslissen wat je leuk vindt. School je daarom om tot jouw droombaan, zodat jij elke dag met plezier opstaat om naar het werk te gaan.

3. Een nieuwe uitdaging

Een nieuwe baan is een spannende stap. Er verandert veel in jouw leven, zoals het salaris, de locatie en misschien ook wel de werktijden. Maar deze spannende stap is het meer dan waard wanneer je op dit moment geen voldoening meer haalt uit jouw huidige baan. Je kunt het zien als een nieuwe uitdaging waarin jij jezelf meer gaat ontwikkelen en ontplooien. Niet alleen op werkniveau, maar ook op persoonlijk vlak.

4. Een betere werk-privébalans

Een andere reden om je om te scholen, is als jouw huidige baan niet meer goed gecombineerd kan worden met jouw privéleven. Misschien werk je wel veel over waardoor je niet genoeg aandacht kunt besteden aan jouw gezin. De werk-privébalans is in dit geval niet optimaal, terwijl dat zó belangrijk is. 

Door Redactie