Een gids naar de perfecte magazijnstelling voor jouw bedrijf

Wanneer je bedrijf groeit en je magazijnruimte steeds kostbaarder wordt, is het essentieel om de juiste magazijnstellingen te kiezen. Maar hoe maak je de juiste keuze? Het juiste type magazijnstelling kan een aanzienlijke impact hebben op de efficiëntie van je werkprocessen. Stap binnen in de wereld van de verschillende soorten magazijnstellingen en ontdek welke optie het beste past bij jouw specifieke behoeften.

Palletstellingen voor een georganiseerde bulkopslag

Als je veel goederen op pallets hebt, zijn palletstellingen de ultieme oplossing. Deze stevige stellingen maken gebruik van horizontale liggers om pallets te ondersteunen. Handig wanneer je grote hoeveelheden goederen georganiseerd wilt opslaan. Of het nu gaat om dozen met producten of bulkartikelen, palletstellingen zijn flexibel en kunnen worden aangepast aan jouw specifieke behoeften. 

Orden je kleinere items met een legbordstelling

Voor bedrijven met kleinere items die snel toegankelijk moeten zijn, is een legbordstelling de ideale keuze. Denk aan dozen, gereedschappen of kleinere onderdelen. Met verstelbare planken kun je de ruimte optimaal benutten. Niet alleen praktisch, maar ook handig als je regelmatig handmatig items moet oppakken. Legbordstellingen bieden een gestructureerde en overzichtelijke opslagoplossing voor kleinere voorraadeenheden.

Grootvakstellingen met ruimte voor een grotere voorraad

Voor magazijnen met grote en diverse goederen, zoals meubels of buizen, zijn grootvakstellingen de ideale oplossing. Ze bieden brede en diepe opslagruimte, waardoor je eenvoudig grote items kunt opslaan en toch gemakkelijk toegang hebt. Grootvakstellingen zijn een efficiënte keuze voor bedrijven met een breed assortiment en helpen bij het organiseren van grote en gevarieerde inventaris.

Draagarmstellingen bieden flexibiliteit voor langwerpige goederen

Wanneer je werkt met langwerpige goederen zoals buizen, balken of planken, is de draagarmstelling een overweging waard. Deze stellingen hebben horizontale armen die dienen als dragers. Ze bieden een open opslagsysteem, waardoor je items van verschillende lengtes gemakkelijk kunt opbergen en ophalen. De flexibiliteit van draagarmstellingen maakt ze ideaal voor magazijnen met diverse lange voorraaditems.

Hygiënische opslag dankzij kunststof stellingen

Voor bedrijven waar hygiëne en duurzaamheid hoog in het vaandel staan, zijn kunststof stellingen een slimme keuze. Vervaardigd uit hoogwaardig kunststof, zijn ze bestand tegen corrosie en vocht. Bovendien zijn de stellingen eenvoudig te reinigen. Kunststof stellingen bieden een hygiënische opslagoplossing waardoor ze ideaal zijn voor magazijnen in de voedsel- en farmaceutische industrie.

De keuze van de juiste magazijnstelling hangt af van diverse factoren, waaronder het type goederen, beschikbare ruimte en specifieke operationele behoeften. Door zorgvuldig te kiezen, optimaliseer je niet alleen je opslagruimte maar verbeter je ook de algehele efficiëntie van je magazijn en werkprocessen. Neem de tijd om je bedrijf te analyseren en selecteer de magazijnstelling die het beste past bij jouw behoeften! 

Door Max