Sollicitatietraining

Sollicitatietraining

Solliciteren is een belangrijk onderdeel van het vinden van een baan. De manier waarop u via een brief of via een gesprek in contact komt met een bedrijf, is van groot belang. De eerste indruk kan namelijk bepalen of een werkgever u aanneemt of niet. Heeft u moeilijkheden met solliciteren? Een sollicitatietraining kan daarbij helpen.

Brief

De sollicitatiebrief is nog steeds belangrijk, ook maken veel bedrijven tegenwoordig gebruik van een webformulier of een motivatiebrief. Als een sollicitatiebrief niet aan bepaalde ‘spelregels’ voldoet, kan dat uw kansen op de functie drastisch verkleinen. Het is daarom belangrijk om een goede brief te schrijven. Dit kan echter lastig zijn, vooral als Nederlands niet uw moedertaal is. De training kan u helpen met de conventies van een sollicitatiebrief, zodat u een goede indruk maken op uw potentiële werkgever.

Gesprek

Doorgaans volgt er op de schriftelijke correspondentie een persoonlijk gesprek. Dit kan, net als de brief, een lastige horde zijn. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om uw kleding af te stemmen op het soort bedrijf waar u gaat solliciteren. Daarnaast zijn er ongeschreven regels, zoals de werkgever met ‘u’ aanspreken en hem of haar aankijken tijdens het gesprek. Bij een training kunt u leren hoe u op een goede manier bij een mogelijke werkgever overkomt en zo uw kans vergroot om aangenomen te worden.

Training

Mocht u moeite hebben met het schrijven van een sollicitatiebrief en/of met het voeren van een sollicitatiegesprek, dan is er de sollicitatietraining. Hier leert u de fijne kneepjes van het schrijven en spreken, zodat u bij uw eerstvolgende sollicitatie op en top voorbereid bent. Op die manier is uw droombaan weer een stap dichterbij.