De eerste indruk is enorm belangrijk voor je loopbaan. Het is natuurlijk zo dat je maar één kans krijgt om een eerste indruk te maken. Een eerste indruk is in een paar seconde gemaakt. Daarom is het belangrijk om er goed over na te denken hoe jij wilt overkomen tijdens een sollicitatie, meeting of een presentatie. Wij geven je 3 tips voor een professionele eerste indruk.

Tip 1: De juiste kleding

Het is van groot belang om je juist te kleding. Kleding bepaald voor een groot gedeelte je uitstraling. Draag je bijvoorbeeld een trui, dan kom je toegankelijk over. Waar je bij het dragen een compleet pak authentieker en afstandelijker overkomt. Over het algemeen is het altijd goed om bij zakelijke afspraken een pak te dragen. Dit hoeft niet altijd een strak pak te zijn. Een driedelig pak komt al wat losser over. Bij Suitable heb je verschillende soorten pakken voor een zakelijke uitstraling en via deze link ontvang je ook nog korting op je pak.

Tip 2: Verdiep je in het bedrijf

Heb je een sollicitatie of een zakelijke meeting? Dan is het belangrijk om je van tevoren te verdiepen in het bedrijf. Wanneer je in gesprek gaat komt het geïnteresseerd en professioneler over als je kan laten horen dat je jezelf ingelezen hebt in bepaalde onderwerpen. Daarnaast kan je ook beter inschatten met wie je te maken heb en welke kleding bij de afspraak past.

Tip 3: Jezelf blijven

Het belangrijkste van alles is dat je jezelf blijft. Draag kleding waar jij je prettig in voelt. Als een pak verplicht is bij het desbetreffende bedrijf en jij eigenlijk liever een spijkerbroek draagt moet je jezelf afvragen of je op de juiste plek zit. Soms zul je je moeten aanpassen voor bepaalde gelegenheden, maar blijf vooral jezelf.

Door Max