lege doos opvullen

lege doos opvullenAls je vaak producten verstuurd via de post, ga je er van uit dat deze altijd heel geleverd worden. Het is tijdens de verzending natuurlijk niet de bedoeling dat een artikel stuk gaat. Om dit te voorkomen kun je het product stevig verpakken. Het begint natuurlijk bij een sterke doos. Maar ook het opvulmateriaal is belangrijk om het artikel tijdens de verzending intact te houden. Er zijn allerlei verschillende opvulmaterialen. Wil je weten welke soorten er zijn, zodat jij een soort kunt kiezen die het beste past bij jouw artikelen? Lees dan verder en kom erachter!

Houtwol

Een opvulmateriaal dat tegenwoordig veel wordt gebruikt is houtwol. Dit materiaal is erg milieuvriendelijk en volledig natuurlijk. Het voordeel is dat houtwol na het gebruik gerecycled kan worden. Daarnaast vangt houtwol goed de schokken op en houd de producten op de plaats tijdens de verzending. Tot slot geeft houtwol het pakket een feestelijke uitstraling. Je kunt er bijvoorbeeld geschenkdozen of wijnkisten mee opvullen.

Luchtkussens

Luchtkussens worden naast houtwol ook veel gebruikt. Het voordeel aan de luchtkussens is dat ze lichtgewicht zijn en daardoor geen extra kosten hebben tijdens de verzending. De luchtkussens worden als lege zakjes opgeslagen in het magazijn. Wanneer de luchtkussens gebruikt moeten worden, worden ze zakjes opgeblazen tot luchtkussens. Door deze techniek toe te passen wordt er veel ruimte bespaart in het magazijn.

Opvulchips

Opvulchips is jarenlang een populair opvulmateriaal geweest. Tegenwoordig neemt de populariteit af doordat het geen duurzame keuze is. Dit komt doordat de chips niet biologisch afbreekbaar is en daardoor erg slecht te recyclen is. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en als bedrijf is het belangrijk om daarop in te spelen. Een voordeel is dat de opvulchips een licht gewicht hebben en daardoor niet duurder zijn als ze verzonden worden. Er is ook een nadeel. De opvulchips hebben namelijk een groot volume en dat vergt veel opslagruimte in het magazijn.

Ontdek de mogelijkheden

Nu je weet welke soorten opvulmaterialen er zijn, is het aan jou om te bedenken welke het beste bij jouw artikelen past. Verkoop je verschillende artikelen? Dan is het soms de moeite
waard om twee soorten opvulmaterialen aan te schaffen. Op die manier weet je zeker dat jouw artikelen onbeschadigd aankomen. Wil je online opvulmateriaal bestellen? Neem dan een kijkje op de website van Rotimshop en ontdek het assortiment aan opvulmaterialen. Wil je meer informatie over een product? Neem dan contact op!

Door Redactie