Een aanhangwagen parkeren, waar mag dat?

Het parkeren van een aanhangwagen kan soms wat vragen oproepen. Waar mag je een aanhanger parkeren? Wat zijn de regels voor parkeren op de openbare weg en op je eigen terrein? In deze blog geef ik je een duidelijk overzicht, zodat je zonder zorgen je aanhangwagen kunt parkeren.

Parkeren op de openbare weg

Op de openbare weg mag je je aanhangwagen meestal parkeren, maar er zijn wel een aantal regels waar je rekening mee moet houden. Zo mag je een aanhangwagen vaak niet langer dan drie dagen achter elkaar op dezelfde plek laten staan. Dit kan per gemeente verschillen, dus het is altijd verstandig om de lokale regelgeving te checken.

Een ander punt om op te letten is de verkeersveiligheid. Zorg ervoor dat je aanhangwagen geen gevaar oplevert voor andere weggebruikers. Zet hem dus niet neer op plekken waar hij het zicht belemmert of op een smalle straat waar hij de doorgang blokkeert. Houd ook rekening met voetgangers en zorg dat ze er veilig langs kunnen lopen.

Parkeren op eigen terrein

Heb je de mogelijkheid om je aanhangwagen op je eigen terrein te parkeren? Dat is vaak de beste optie. Je hebt dan geen gedoe met regels en je aanhangwagen staat veilig en uit het zicht. Bovendien kun je hem zo lang laten staan als je wilt.

Om je aanhangwagen extra veilig te parkeren, kun je overwegen om parkeerpalen te plaatsen. Deze palen kun je in de grond verankeren en ze zorgen ervoor dat je aanhangwagen niet zomaar meegenomen kan worden. Dit is vooral handig als je in een buurt woont waar veel verkeer is of als je geen afgesloten terrein hebt.

Tips voor veilig parkeren!

Hier zijn nog een paar tips om je aanhangwagen veilig te parkeren, of dat nu op de openbare weg is of op je eigen terrein:

  • Gebruik een disselslot: Dit voorkomt dat je aanhangwagen zomaar meegenomen kan worden.
  • Zet de aanhangwagen op de handrem (als jouw aanhanger geremd is): Dit voorkomt dat hij gaat rollen, vooral op een helling. Een ongeremde aanhanger kan een wielkeg of steen gebruiken zodat deze niet gaat rollen.
  • Parkeer op een verlichte plek: Dit maakt het minder aantrekkelijk voor dieven om je aanhangwagen mee te nemen.
  • Informeer je buren: Als je je aanhangwagen op de openbare weg parkeert, laat je buren dan weten wat je van plan bent. Zo voorkom je misverstanden en irritaties.

Zorg voor de juist informatie!

Het parkeren van een aanhangwagen brengt wat regels met zich mee, vooral als je hem op de openbare weg wilt zetten. Controleer altijd de lokale regels en houd rekening met de veiligheid van andere weggebruikers. Heb je de mogelijkheid om je aanhangwagen op je eigen terrein te parkeren? Overweeg dan om parkeerpalen te plaatsen voor extra veiligheid. En wil je overnachten in je caravan of camper? Zoek dan een camping of camperplaats op om boetes en overlast te voorkomen. Als je nog vragen hebt over het parkeren van de aanhanger of andere aanhangervragen? Neem dan contact op met de klantenservice van Aanhangwagendirect.nl.

Door Max