Een weg (terug) naar succes

In de snel veranderende wereld van werk is het essentieel voor zowel werkgevers als werknemers om aandacht te besteden aan loopbaanontwikkeling en re-integratie. Deze concepten spelen een cruciale rol in het bevorderen van een gezonde en productieve werkomgeving. Of je nu een werknemer bent die zijn vaardigheden wil uitbreiden, of een werkgever die te maken heeft met langdurig zieke werknemers, loopbaanontwikkeling en re-integratie spoor 2 bieden de tools en ondersteuning die nodig zijn om succes te bereiken. In deze blog duiken we dieper in deze onderwerpen en laten we zien hoe MEPD kan helpen bij beide processen.

Loopbaanontwikkeling dat is investering in de toekomst

Loopbaanontwikkeling verwijst naar het proces waarbij werknemers hun vaardigheden, kennis en ervaringen uitbreiden om hun professionele doelen te bereiken. Dit kan variëren van het volgen van cursussen en trainingen tot het verkrijgen van mentorschap en het deelnemen aan netwerkevenementen. Het uiteindelijke doel is om werknemers te helpen groeien binnen hun huidige rol of zich voor te bereiden op toekomstige carrièremogelijkheden. Maar waarom is loopbaanontwikkeling zo belangrijk?

  • Betere vaardigheden, waardoor werknemers beter presteren en goed werk blijven afleveren
  • Hogere werktevredenheid, de mogelijkheid tot groei en ontwikkeling zorgt voor mee betrokkenheid en motivatie
  • Retentie van werknemers, investeren in ontwikkeling van werknemers zorgt vaak voor hogere retentie, doordat medewerkers zich gewaardeerd en ondersteund voelen

Re-integratie spoor 2: terug na een langdurige ziekte

Re-integratie spoor 2 komt in beeld wanneer een werknemer door ziekte niet in staat is om terug te keren naar zijn of haar eigen functie binnen het bedrijf. In dit geval wordt er gekeken naar mogelijkheden buiten het eigen bedrijf, vaak in een andere functie of bij een andere werkgever. Dit spoor wordt gestart als blijkt dat terugkeer in het eigen werk niet mogelijk is binnen 104 weken. Maar waarom is een goed re-integratie spoor 2 traject belangrijk voor het functioneren van de persoon?

  • Bevordering gezondheid en welzijn, passend werk vinden dat aansluit bij de fysieke en mentale welzijn
  • Vermindering ziekteverzuim, dankzij het zoeken naar passend werk kan het langdurige ziekteverzuim worden verminderd
  • Wettelijke verplichting, werkgevers hebben de verplichting om een re-integratieproces te starten voor hun werknemers. Doen ze dit niet, dan komen er sancties en extra kosten

MEPD als partner voor loopbaanontwikkeling en re-integratie

MEPD biedt uitgebreide ondersteuning op het gebied van loopbaanontwikkeling en re-integratie spoor 2. Met hun expertise en persoonlijke benadering helpen zij zowel werknemers als werkgevers om de best mogelijke uitkomsten te bereiken. Zij zorgen voor persoonlijke begeleiding, hebben veel ervaring en deskundigheid, geven advies op maat en hebben diverse succesvolle resultaten geboekt bij andere bedrijven en werknemers.

Door Max