Als je gaat solliciteren wil je een goede indruk achterlaten. Hierbij helpen een goede sollicitatiebrief en cv, maar vergeet jouw social media niet! Er wordt verwacht dat jongeren kennis hebben over het online actief zijn, dus zorg dat je LinkedIn en Facebook hebt. Je kan er namelijk vanuit gaan dat bijna elke recruiter je naam intypt op Google en kijkt wat wordt weergeven. Wel moet je opletten wat je op de social media kanalen plaatst. Hieronder lees je de drie meest gemaakte blunders op social media.

Ongepaste foto’s

Het klinkt cliché, maar foto’s kunnen een verkeerd beeld schetsen. Denk aan de stapavondjes met vrienden, maar ook vakantiekiekjes in het zwembad. Kijk ook tussen de foto’s waarin je getagd bent, vrienden kunnen je altijd getagd hebben in foto’s die minder beschaafd zijn om te laten zien aan je nieuwe werkgever. Zorg dus dat deze foto’s alleen terecht komen bij degene die het mogen zien.

Afkraken

Lucht jij je hart over die ene vervelende collega op social media? Dat is geen goed idee. Als je alleen maar klaagt dan kom je niet over als de meest vrolijke collega die er bestaat. Daarnaast kan je je mening uiten op social media, maar zorg ervoor dat je het netjes houdt. De kans is niet groot dat je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek als je nieuwe werkgever alleen maar gevloek en gescheld tegenkomt op social media.

Slordige posts

Typ jij ontzettend snel je bericht op social media zonder te checken? Let op dat je berichten niet afraffelt. Het zou zonde zijn dat je toekomstige werkgever het idee krijgt dat je een slordig type bent of dat je spelling niet voldoende is!

Dus voordat je je sollicitatie eruit stuurt, check altijd nog een keer je social media na. Zo weet je zeker dat de nieuwe werkgever niks schadelijks uit het verleden kan zien.

Door Max