Onlangs ervoor gekozen om als ZZP’er te gaan werken? Dan kan het vinden van nieuwe klanten erg lastig zijn. Een succesvolle acquisitie is zeldzaam, zeker als je je in een markt bevindt met veel concurrentie. In dit artikel hebben wij 3 tips voor ZZP’ers op een rijtje gezet om meer klanten te krijgen.

Tip 1: Maak je bedrijf zichtbaar

Als startende ondernemer is het van essentieel belang om aan je naamsbekendheid te werken. Je kan nog zulke mooie producten maken of de beste diensten leveren, maar als potentiële klanten niet van je bestaan afweten, zal het lastig worden om meer klanten binnen te halen. Zorg daarom altijd voor een professionele presentatie van jouw onderneming. Denk bijvoorbeeld aan een website, een professioneel logo en visitekaartjes. Vooral een sterk logo laten ontwerpen is zeer belangrijk voor het succes van je onderneming! 

Tip 2: Netwerken

Je netwerk uitbreiden is erg belangrijk om meer klanten te krijgen. ZZP’ers komen het vaakst “via via” aan nieuwe opdrachten. Uit onderzoek van de KvK is gebleken dat meer dan 80% van de ondervraagde ZZP’ers de meeste nieuwe opdrachten via hun netwerk binnen krijgen. Het verzamelen van goede referenties is voor veel zelfstandigen de sleutel tot meer werk.

Tip 3: Bekijk ZZP vacatures

Wist je dat je ook als ZZP’er kan kijken naar vacatures? Als je als zelfstandige op zoek bent naar meer werk dan kan je ook op zoek gaan naar ZZP vacatures. In vrijwel iedere branche zijn er voor zelfstandigen wel vacatures te vinden. Interesse in een bepaalde vacature? Dan kan je als ZZP’er hierop solliciteren met je CV en portfolio. Als de opdrachtgever geïnteresseerd is in je diensten dan is de kans groot op een nieuwe stroom aan opdrachten. En wie weet ook meer “via via” klanten wanneer deze opdrachtgever tevreden is.

Door Max