Er zijn baantjes genoeg voor iedereen, maar het kan zijn dat jij nog werk zoekt. Er zijn veel manieren waarop je een baan kan vinden. Je kan naar een uitzendbureau gaan, maar waarom gebruik je google niet gewoon? Als je in Eindhoven woont dan zoek je toch gewoon op: bijbaan Eindhoven. Je zal dan van allerlei bedrijven vinden die een bijbaan aanbieden. Zie je niets leuks in Eindhoven? Zoek dan naar een plaats in de buurt. Gebruik Google weer en type bijvoorbeeld in: bijbaan Veldhoven. Dit is in de buurt van Eindhoven. Maar wat voor banen zijn er nou eigenlijk allemaal? Om op deze vraag antwoord te geven hebben wij de top 10 bijbanen uitgezocht die gericht zijn voor student!

  1. Privéchauffeur: mocht je je rijbewijs hebben zou je daar een hoop mee kunnen doen. Je kan bijvoorbeeld een privéchauffeur worden. Je rijdt dan in een mooie auto van de zaak overal naar toe. Het kan zijn dat je zakenmannen moet vervoeren en rij je bijvoorbeeld van een vergadering naar het vliegtuig toe. Je werkt vaak s ‘avond en krijg je daar ook wel goed betaald voor.
  2. Horeca: de horeca is misschien wel het bekendste bijbaantje onder de studenten. Er is veel vraag naar personeel. Er zijn dan ook veel restaurants in Nederland zo is er bijvoorbeeld een bijbaan in Valkenswaard die dit werk aan biedt. Je moet wel flexibel zijn, het is niet dat je standaard elke avond 3 uur werkt. Het kan wel eens zijn dat je lang moet blijven werken voordat iedereen weg is.
  3. Winkel: elke dorp of stad heeft er wel één: een winkel. Dat kan van alles zijn, van een bakker tot kledingwinkel. Als je er werkt kom je vaak in contact met mensen en dat kan erg leuk zijn. Je werkt meestal rond de 9 uur per week
  4. Supermarkt: één van de bekendste bijbanen: werken in de supermarkt. Dit kan een leuke baan zijn als je bijvoorbeeld nog maar 15 jaar bent, dan kan je hier ook terecht. Als je 16 bent kan je er in de avond werken, je kan dan na school nog s ‘avonds werken.
  5. Callcenter: ben je goed in een vlotte babbel houden? Dan kan je terecht bij een callcenter. Je bent vaak mensen rond het avondeten aan het bellen, ze kunnen verschillend reageren. Je moet er dus wel tegen kunnen als je op je plek wordt gezet.
  6. Student chauffeur: er zijn steeds meer bedrijven die willen de auto ergens hebben staan zonder dat zelf te doen. Je zal dan de auto bij een afgesproken plek neer moeten zetten en ga je weer terug met je studenten OV. Doordat je dit doordeweeks aan het doen bent is het OV gratis voor studenten. De reistijd wordt dan ook nog is vergoed.
  7. Eigen site/verkopen: ben je handig in het maken in sites? Dan kan je daar erg veel mee doen. Je kan sites maken voor mensen die je daarvoor betalen. Je kan dit werk gewoon thuis doen. Het kan zijn dat je een site voor jezelf maakt en daarop iets verkoopt. Je bent dan eigenlijk een jonge ondernemer, en kan je zelf je uren in plannen.
  8. Tuinbouw: heb jij groene vingers en zit er een kas in de buurt? Ga dan bij een kas werken! Het is meestal wat zwaarder werk en krijg je meestal ook redelijk betaald.
  9. Bijles: ben jij goed in iets? Ga dan aan mensen bijlessen geven! Dit kan een bepaalde sport zijn of bijvoorbeeld iets van school. Je kan hier flink betaald voor krijgen, en help je ook nog eens mensen!
  10. Hovenier: wil jij lekker buiten in de tuin werken? Ga dan werken bij een hovenier! Je kan heel de dag buiten werken en mag je van grasmaaien tot bomen snoeien. Er is redelijke vraag naar jong personeel.

Door Max