senioren werk

senioren werkGeen zin om na uw pensioen achter de geraniums te blijven zitten? Gelijk heeft u! Er zijn zeker vijf goede redenen om als AOW-er aan het werk te blijven: de uitzendbanen die bij u passen liggen voor het opscheppen.

Elke week een middag bijspringen in een winkel, twee keer per maand ergens de bedrijfsadministratie doen of een ochtendje per week recepten rondbrengen voor een apotheker; in Nederland zijn talloze van zulke baantjes. Steeds meer gepensioneerden doen dit soort werk.
Waarom eigenlijk? Hier vijf goede redenen.

1. Gezond en zinvol bezig zijn

Wie blijft werken, blijft midden in de maatschappij staan. En dat is heel goed voor uw geestelijke én lichamelijke gezondheid. Omdat u actief blijft, verlaagt u de kans op ouderdomsziekten. Bovendien houdt u veel sociale contacten: bijvoorbeeld met klanten en collega’s. En soms is uw werk extra zinvol, omdat u de kennis en ervaring die u door de jaren heeft opgebouwd kunt overdragen aan de jongere generatie.

2. Een extraatje verdienen

Dat is natuurlijk ook een goede reden: met een parttime baantje erbij hebt u gewoon meer te besteden. De AOW die u ontvangt loopt gewoon door, ook als u daarnaast werkt. Omdat u geld blijft verdienen, bouwt u bovendien ook extra pensioen op. En u betaalt als AOW’er minder inkomstenbelasting. Financieel gezien is werken na uw pensioen dus extra voordelig.

3. Werken, maar ook vrij blijven

Waarom nou juist een uitzendbaan? Om te beginnen omdat u dan nergens aan vast zit. Dat is anders wanneer u een tijdelijke arbeidsovereenkomst met een werkgever hebt. Bovendien mag u van de wet maar zes van die tijdelijke contracten in vier jaar hebben; daarna wordt dit automatisch een vast contract! Als senior kiest u er zelf voor om te werken, en met een uitzendbaan kunt u er ook zo weer mee stoppen. En dat is wel zo prettig als u van uw pensioen geniet.

4. Gemak dient de mens

Als u voor een uitzendbaan kiest, hoeft u niet zelf op zoek naar werk. U geeft gewoon uw wensen door en het uitzendbureau kan precies de baan vinden die bij u past. Een groot, gespecialiseerd uitzendbureau in Rotterdam als Actief65+ heeft uitstekende contacten met werkgevers in heel Nederland. Daarom hebben ze in alle regio’s tientallen tot honderden vacatures. Zoals vacatures voor koerier in Rotterdam, Amsterdam of Den Haag, maar ook buiten de Randstad. U kunt dus precies opgeven hoe uw ideale parttime baan eruit ziet. Welke functie zou bij u passen? Hoe vaak wilt werken? In welke regio? U hoeft zich alleen in te schrijven en zit nergens aan vast.

5. Of ga iets nieuws doen…

Misschien wilt u weer aan de slag in uw oude beroep, maar dat hoeft niet: u kunt ook een baantje nemen die juist niets met uw oude loopbaan te maken te heeft! Mensen die bij Actief65+ aankloppen, willen soms een heel andere kant op dan hun oude beroep. En waarom niet? Dit is hét moment om het werk te gaan doen dat u eigenlijk altijd al zocht. Wilt u graag werken als receptionist of chauffeur? Het kan allemaal. En levert het wat minder op dan uw oude baan? Dat hoeft geen punt te zijn, want u hebt altijd nog uw AOW.

Meer weten?

Voor de meest uiteenlopende baantjes na uw pensioen, kunt u terecht bij uitzendbureaus zoals Actief 65+. Zij hebben zeer goede contacten met opdrachtgevers door heel Nederland en daardoor vinden ze gemakkelijk iets wat bij u past. Er zijn vacatures in allerlei bedrijfstakken en in alle regio’s: in Amsterdam Rotterdam of Den Haag, maar ook buiten de Randstad. Actief 65+ bestaat al ruim twintig jaar en heeft in die tijd al tienduizenden AOW-ers aan een uitzendbaan geholpen. Wilt u meer weten over uitzendbureau Actief 65+ of bent u op zoek naar werk? Kijk dan eens op actief65plus.nl, lees de ervaringen van anderen en schrijf u online in.

Door Redactie