technische scholing

technische scholing
Haal je geen voldoening meer uit je huidige werk en wil je graag een carrièreswitch maken? Of ben je geïnteresseerd in werken in de techniek, maar heb je geen passende opleiding gevolgd? Iedereen kan een omscholingstraject in de techniek starten, ook als je hier helemaal geen ervaring mee hebt.

De technische sector staat te springen om nieuwe mensen, je bent dus vrijwel altijd verzekerd van een baan. Maar dit is niet het enige voordeel van een omscholingstraject. Lees hier waarom omscholen voor jou interessant kan zijn.

1. Verzekerd van baangarantie

We noemden het net al even, maar er is een grote vraag naar personeel in de technische branche. En dit blijft waarschijnlijk ook de volgende jaren zo. Jaarlijks worden de baankansen per beroep bijgehouden. Ook dit jaar zijn de baankansen voor tientallen technische beroepen weer erg hoog. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je zonder baan zit na je omscholingstraject in de techniek.

Bovendien heeft het bedrijf waarbij je je laat omscholen in sommige gevallen ook al een werkplek voor je. Wanneer je bijvoorbeeld een omscholingstraject volgt van Strevon, vinden zij een geschikte werkplek voor je. Zo doe je vanaf dag één al ervaring op. En niet geheel onbelangrijk: je ontvangt ook gewoon salaris vanaf dag één.

2. Een goed salaris

Met de baangarantie zit het dus wel goed, maar hoe zit het dan met het salaris? Aangezien er grote tekorten zijn in de technische branche, staat hier een goed salaris tegenover. Als starter kun je al snel tussen de €2.500 en €3.500 bruto per maand verdienen. Uiteraard is het inkomen afhankelijk van verschillende factoren zoals je opleiding en functie.

Bovendien krijg je in de techniek ook vaak te maken met toeslagen (bijvoorbeeld voor het werken in de nacht of weekenden) waardoor je salaris nog hoger kan worden.

3. Keuze uit verschillende soorten banen

De technische sector is erg groot. Er zijn dan ook tientallen verschillende banen waaruit je kunt kiezen. Van zonnepanelen monteur tot een job in de elektrotechniek: er is van alles mogelijk. Het is belangrijk dat je je verdiept in de verschillende mogelijkheden voor je je laat omscholen. Er zijn namelijk ook diverse omscholingstrajecten waar je uit kunt kiezen. Ga je voor een specifieke opleiding voor loodgieter of toch liever voor een algemene studie zoals installatietechniek opleiding?

4. Je ziet het resultaat van je werk

Haal je geen voldoening meer uit je werk? Misschien omdat je niet ziet waar je het eigenlijk voor doet? Met een baan in de techniek ben je vaak fysiek bezig. Je ziet dus echt het resultaat van je werkzaamheden en dit geeft volgens medewerkers in de technische sector erg veel voldoening. Je komt thuis met een goed en voldaan gevoel!

5. Altijd blijven ontwikkelen

Als je kiest voor een omscholingstraject ben je al volop bezig met zelfontwikkeling. Maar dit stopt niet nadat je traject is afgerond. Aangezien het werk in de techniek snel verandert, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Dus ook na je omscholingstraject blijf je altijd leren.

Door Redactie