Met een relatiegeschenk laat je zien dat je blij bent met je klanten, of met je personeel. Natuurlijk wil je wel een relatiegeschenk geven waar je je relaties echt blij mee maakt. Daarnaast moet het relatiegeschenk dat je geeft passen bij je doelgroep. Waar moet je op letten als je een relatiegeschenk geeft en wat zijn de populairste relatiegeschenken?

Wat is het doel?

Het is belangrijk om een duidelijk doel te hebben met je relatiegeschenken. Wil je je bestaande klanten aan je binden of ben je op zoek naar meer naamsbekendheid. Je kunt relatiegeschenken ook inzetten als promotiemiddel. Zorg ervoor dat je het doel meetbaar maakt. Zomaar een relatiegeschenk geven mist vaak zijn doel. De kans dat je dan je doel niet bereikt is groot. En dat is zonde van het geld.

Welk relatiegeschenk kies je?

Er zijn allerlei relatiegeschenken waaruit je kunt kiezen. Kijk maar eens op relatiegeschenken.nl. Bedrukte pennen zijn erg in trek en ook een mok met logo doet het vaak goed. Ook keycords en powerbanks zijn relatiegeschenken die gewaardeerd worden. Of wat dacht je van een fleece deken bedrukt met je logo? Door voor een relatiegeschenk te kiezen waar je klanten echt iets aan hebben komt je naam vaak voorbij doordat je relatie het geschenk in het dagelijks leven veel zal gebruiken.

Kies voor een relatiegeschenk dat bij je bedrijf past

Geef geen grappige of hippe cadeautjes als je bedrijf een formele uitstraling heeft. Dit kan het imago van je bedrijf schaden en komt niet authentiek over. Ga voor een product dat de visie van je bedrijf onderstreept. Geef in dit geval liever een mooie agenda of ander stijlvol cadeau. Heb je een creatief bedrijf, kies dan voor een origineel product. Is je bedrijf met innovatie en duurzaamheid bezig? Kies dan voor een duurzaam product dat aansluit bij je doelgroep.

Photo credits:

Door Redactie