ladder

Ben jij opzoek naar ladders, maar weet je niet welke ladder geschikt is voor de juiste situatie? Bekijk dan onderstaande tips

Ladders en trappen voor elke situatie

Voor iedere situatie heb je andere trappen of ladders nodig. Het maakt nogal wat uit of je het materiaal vaak binnen of juist buiten gebruikt. Daarnaast moet je bepalen waarvoor je de ladder gaat gebruiken. Is het voor het klussen in en om het huis of gebruik je de ladder voor tuinwerkzaamheden. Als laatste moet je bepalen of de ladder of trap vrij te plaatsen moet zijn. Dat betekent dat je ze vrij moet kunnen plaatsen.

Hoogte, breedte en lengte

De maten van je nieuwe trap of ladder zijn natuurlijk belangrijk. Bij klimmaterialen moet je hier goed op letten. Dat een ladders en trappen een specifieke breedte hebben zal je niet verbazen. Op de site staan handige overzichten waarin deze maten goed worden vermeld. Bij deze maten zie je ook hoogte en breedte staan; dat is toch hetzelfde? Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen de klimhoogte en de trap- of ladderlengte. De eerste maat bepaald hoe hoog je met het specifieke materiaal kunt klimmen. De tweede maat bepaald de daadwerkelijke lengte. De eerste maat is van belang voor je klus, de tweede maat is van belang waar je de spullen gaat opbergen of vervoeren.

Hulpmiddelen bij klimmaterialen

Alle verschillende mogelijkheden zijn online te vinden. Dat betekent dat je er ook een aantal hulpmiddelen vindt die je gebruikt bij de ladders en trappen. Dat zijn hulpmiddelen die de veiligheid bevorderen. Maar er zijn ook hulpmiddelen die het leven van de klusser beter maken. Om de veiligheid te bevorderen heb je bijvoorbeeld een laddermat. Hiermee schuift je ladder niet onderuit. Een ladderafhouder maakt het voor de schilder makkelijk om zijn spullen op te zetten.

Koop je ladders en trappen

Bekijk eens de website; www.vaneldikladders.nl waar je veel informatie vindt over klimmaterialen. Naast een groot assortiment aan ladders en trappen hebben ze handige informatie. Hierdoor is het makkelijk om de juiste keuze te maken als het gaat om klimmaterialen. Heb je daarnaast nog vragen over het materiaal of wil je advies van de makers van de houten ladders? Bel dan gerust, de medewerkers staan voor je klaar.

Door Max