Agile werken wordt tegenwoordig steeds populairder. Wij zijn ervan overtuigd dat agile werken geen trend is en daarom hebben wij de 5 grootste voordelen van agile werken op een rijtje gezet. Na het lezen van deze voordelen wil je direct een agile training volgen en volgens deze fantastische methodiek werken.

Voordeel 1: Kwaliteit

Bij agile werken wordt er gebruik gemaakt van korte feedback loops. Dit zorgt ervoor dat het proces en de output continu wordt verbeterd. Met output bedoelen we het product of dienst zelf. Kortom verhoog je de kwaliteit van het product of de dienst door agile te werken.

Voordeel 2: Snelheid

Agile werken kenmerkt zich als werkmethodiek door de snelheid waarmee beslissingen gemaakt worden en verbeteringen worden doorgevoerd. Dit komt mede door het ritme van sprints. Snelheid is dus zeker een van de grote voordelen van deze methodiek van werken.

Voordeel 3: Lagere bedrijfskosten

Door agile werken worden producten en diensten sneller ontwikkeld. Zo wordt het complete proces versnelt en kost het minder tijd. Waardoor ook de ontwikkelings- en personeelskosten dalen. Ook wordt de kans op falen verkleind door de feedback loops.

Voordeel 4: Werkplezier

Bovenstaande voordelen zijn vooral op zakelijk gebied, maar ook op sociaal gebied heeft agile werken een groot voordeel. Namelijk het verbeteren van de interactie met collega’s. Je evalueert en verbetert continu. Zo krijg je inzicht van de prestaties van jezelf en collega’s. Met een korte feedback loop met het gehele team zorg je voor meer interactie binnen de onderneming. Wat uiteindelijk zorgt voor belangrijke inzichten en meer werkplezier voor werknemers.

Voordeel 5: Tevreden klanten

Misschien wel het grootste voordeel van agile werken is: tevreden klanten. Deze methodiek heeft niet alleen intern grote voordelen, maar ook worden klanten vaker betrokken bij bedrijfsactiviteiten en wordt het product of de dienst verbeterd waar klanten natuurlijk blij van worden.

Door Max