Televisie kijken gebeurt vandaag de dag meer aan de hand van streamingdiensten als Netflix, Videoland en Disney+. De televisieapparaten zijn daar ook op aangesteld en omgedoopt tot SMART TV. Het is zelfs mogelijk om YouTube filmpjes te bekijken. Echter heeft niet iedereen de luxe om een SMART TV aan te schaffen. Voor deze consumenten zijn er andere alternatieven, namelijk Apple TV en Google Chromecast. Beide opties bieden een nieuw manier van televisie kijken. Ondanks het feit dat beide apparaten vergelijkbare diensten leveren, zijn er toch degelijk verschillen.

Met de Google Chromecast ben je in staat om via een apparaat het beeldscherm van je smartphone, computer of tablet te projecten op je televisie. Doormiddel van een HDMI-aansluiting waarmee je het apparaat koppelt aan je televisie, een Wifi-netwerk waarmee de Chromecast verbinding maakt met andere apparaten en de Google Home App waarmee je met je smartphone contact maakt met de Chromecast ben je instaat optimaal te genieten van allerlei streamingdiensten.

De Apple TV is vergelijkbaar met de Google Chromecast waarbij je ook via allerlei apps muziek, series en films kan afspelen op je televisie. De Apple TV is een wat groter, maar wel compact, apparaat die via een HDMI-kabel wordt aangesloten aan de televisie. De Apple TV wordt aangestuurd doormiddel van een afstandsbediening en/of door het spraakbesturingssysteem Siri. Bij Apple TV is een internetverbinding noodzakelijk en dit kan doormiddel van een Wifi-verbinding of via de kabel. De Apple TV installeer het beste met een iPhone of een iPad, zodat je geen handmatige invoerwerk hoeft te verrichten. Apple TV is echter alleen te combineren met Appleproducten. Het is dus niet mogelijk om dit te doen met Androidproducten.

De grootste verschillen tussen de Google Chromecast en de Apple TV is dat met de Google Chromecast je niet in staat bent om het apparaat te bedienen zonder je smartphone en daarnaast kan je Appleproducten niet koppelen via Airplay. Deze mogelijkheden heeft de Apple TV, namelijk. Echter ben je met de Apple TV niet in staat om het te gebruiken om het te besturen of te gebruiken in combinatie met Androidproducten, terwijl de Google Chromecast wel gebruikt kan worden met de iPhone. Daarnaast kan je op de Chromecast geen content op bewaren, terwijl dat met de Apple TV wel kan. De Chromecast moet daarvoor eerst verbinding maken met het apparaat waarop de bestanden staan opgeslagen, terwijl dat via Apple TV dat automatisch gebeurt via de iCloud.

Naast het feit dat de mogelijkheden zijn de kosten voor beide apparaten verschillend, waarbij de Apple TV (€159,-) bijna 4 keer zo duur is als de Google Chromecast (€39,-). Dit maakt de Google Chromecast in verhouding tot Apple TV het beste alternatief als je niet in staat bent om een SMART TV aan te schaffen. De Google Chromecast is niet alleen goedkoper, maar ook bedienbaar door elke smartphone.

Mocht je smartphone beschadigd of defect zijn waardoor je niet in staat bent om verbinding te maken met je Google Chromecast of je Apple TV dan kun je altijd terecht bij GSM Reparatie Plaza in Breda. In een mum van tijd repareren de ervaren en deskundige reparateurs je smartphone, zodat je ongelimiteerd gebruik kan maken van de mogelijkheden van de Google Chromecast of de Apple TV. Denk hierbij aan een moederbord reparatie, een NFC-reparatie of een wificonnector reparatie. Twijfel dus niet langer en bezoek het reparatiecentrum te Ginneken Breda.

Foto door Torsten Dettlaff via Pexels

Door Redactie