In de groei van een bedrijf heb je als ondernemer soms behoefte aan een externe financiering. Daarvoor is een zakelijke lening een veelgemaakte keuze. Toch heeft deze lening een nadeel. Het duurt vaak namelijk lang tot je duidelijkheid hebt of je mag lenen. Lang niet altijd heb je als ondernemer deze tijd, waardoor je word belemmert in de groei. Om deze problemen voor te zijn is er tegenwoordig het zakelijk krediet. In dit artikel lees je meer over de voordelen.

Snel duidelijkheid

Waar het bij het aanvragen van een zakelijk lening soms wel maanden kan duren, voor je duidelijkheid hebt, krijg je bij het aanvragen van een zakelijk krediet deze duidelijkheid al binnen een kwartier. In de tijd die je bij een zakelijke lening zit af te wachten, kun je niet doorgroeien met je onderneming. Met de snelle duidelijkheid van een zakelijk krediet, verlies je geen kostbare tijd en kun je de groei van je bedrijf gewoon voortzetten.

Rentevoorwaarden

Ook de rentevoorwaarden zijn bij het afsluiten van een zakelijk krediet erg gunstig voor de ondernemer. Hierin boekt het aanvragen van krediet ook een overwinning op het aanvragen van een zakelijke lening. Bij een zakelijk krediet betaalt de ondernemer enkel rente wanneer het zakelijk krediet ook daadwerkelijk wordt gebruikt.

Oplossen van liquiditeitsproblemen

Het is voor veel ondernemers een herkenbaar probleem. Terwijl je zelf je rekeningen moet voldoen, is het wachten nog steeds op betaling van je eigen klanten. Hierdoor kun je met liquiditeitsproblemen te maken krijgen. Met een zakelijk krediet kun je hier makkelijk op anticiperen en overbrug je de tijd tot de betaling van je klant door gebruik te maken van het krediet.  Zo kun je tijdens het wachten gewoon doorgaan met investeren en zodoende wordt de groei van je bedrijf niet meer afgeremd.

Gemakkelijk

Een zakelijk krediet is een potje geld, dat altijd voor je klaar staat. Jouw gemak staat bovenaan. Wanneer je geld nodig hebt, kun je het snel opnemen en het aflossen van het zakelijk krediet doe je wanneer het jou uitkomt.  Op deze manier heb jij de volledige controle over het gebruik en de aflossing van het zakelijk krediet.

Investeringen

Met het zakelijk krediet ben jij altijd in staat te investeren wanneer het uitkomt. Wanneer je een forse investering moet doen, waar je nog niet al het geld voor op voorraad hebt, kun je je zakelijk krediet hiervoor inzetten. Denk bijvoorbeeld aan uitbreiden van het kantoorpand, het aannemen van nieuwe personeel of het automatiseren van systemen.

Door Max