werkplek

Een eigen bedrijf beginnen is een droom voor veel mensen. Als een echte kapitein je eigen koers bepalen en zelf de beslissingen maken over je werk. Het mooie is ook nog eens dat jij profiteert van de successen van jouw bedrijf, de winst vult jouw portemonnee! Er zijn echter ook een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet.

werkplek

Goed businessplan

Om investeerders te overtuigen om met jou in zee te gaan is het belangrijk dat jij een duidelijk businessplan hebt waarin staat hoe jij ervoor gaat zorgen dat je hun geld (en rente) zo snel mogelijk gaat verdienen.

Daarnaast moet je zelf je doelen ook niet uit het oog verliezen. Dom in het wilde weg werken is immers niet efficiënt of effectief. Daarom stel je voor jezelf een aantal doelen en maak je een stappenplan hoe je die doelen gaat bereiken. Mocht je dan na een tijdje moeite hebben met het bereiken van je doelen kan je altijd terugkijken op je stappenplan om zo weer op het rechte spoor te komen.

Goed marktonderzoek

Ik geloof je direct wanneer je zegt dat je een prachtproduct ontworpen hebt, maar als je niemand hebt om het aan te verkopen gaat je bedrijf gauw ten onder. Het is daarom belangrijk om er achter te komen hoe jouw (potentiele) markt er uit ziet. Hoeveel potentiele kopers heb je en wat willen zij precies? Wanneer je dat weet kun je je product zo ontwerpen of branden zodat je het meeste verkoopt of het meeste winst kan maken.

Uitnodigende winkel

Wanneer je een fysieke winkel hebt is het belangrijk dat je die zo hebt ingericht dat mensen aangetrokken worden en graag je winkel binnenlopen. Zorg ervoor dat alle producten goed in de winkelstelling liggen en dat het er strak en opgeruimd uitziet. Wanneer je veel voorraad hebt moet je dat vooral niet alles op de winkelvloer terecht komt. Investeer daarom in een (kleine) extra ruimte waar je magazijnstellingen in kan zetten om zo je voorraad uit het zicht van je klanten te bewaren.

Have fun

Het hebben van een eigen bedrijf hoort leuk te zijn. Geniet er dan ook van! Tuurlijk is het hard werken, maar dat wist je toen je enthousiast aan dit avontuur begon ook. Wanneer je plezier in je zaak houdt zal je merken dat de zaken ook een stuk beter gaan!

Door Max