geld verdienen met crypto

Je hebt er vast wel eens iets over gelezen: de Bitcoin of andere cryptovaluta. Het wordt ook wel digitaal geld genoemd en sinds begin 2021 is cryptocurrency weer razend populair. Bitcoin is op dit moment de populairste munt, maar er zijn nog veel meer verschillende cryptomunten waarmee je rijk kunt worden. Wil je geld verdienen met cryptovaluta, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij vertellen alles wat je moet weten over het nieuwe digitale geld.

verschillende cryptovaluta

Wat is cryptovaluta?

We beginnen bij het begin: wat is cryptovaluta eigenlijk? Je hebt vast wel eens gehoord van de Bitcoin. Dit is als het ware een nieuw digitaal betaalmiddel dat ook wel crypto of cryptovaluta wordt genoemd. Deze digitale muntsoort wordt gecodeerd met blockchain technologie. Deze technologie slaat gegevens digitaal op, maar heeft geen centraal punt nodig zoals bij een reguliere bank. De informatie wordt namelijk verspreid over een groot netwerk van verschillende computers. Op deze manier zijn cryptovaluta minder gevoelig voor hackers of digitale aanvallen. Het is dus een veilige manier van investeren, maar let op: investeren in crypto blijft risicovol.

Verschillende cryptomunten

De Bitcoin is een van de meest populaire cryptomunten. De munt breekt maand na maand verschillende records en heeft al eens de waarde van 50.000 euro per munt aangetikt. Er zijn echter nog veel meer cryptomunten waarin je kunt investeren. Niet alle munten zijn belangrijk, maar als je geld wilt verdienen raden we je aan om te kijken naar de 30 grootste cryptomunten. Deze zijn samen namelijk goed voor ongeveer 95% van de totale marktwaarde. Hieronder een overzicht van een aantal grote munten:

 • Ethereum (ETH)
 • Tether (USDT)
 • Binance Coin (BNB)
 • Ripple (XRP)
 • Litecoin (LTC)
 • Uniswap (UNI)

koersen cryptocurrencies

Geld verdienen met cryptovaluta

Geld verdienen met cryptovaluta is mogelijk op verschillende manieren. De meest voor de hand liggende optie is het verhandelen van crypto, maar er zijn nog veel meer opties.

 • Crypto verhandelen
  Als je cryptovaluta gaat verhandelen zul je rekening moeten houden met een schommelende markt. Je kunt profiteren door voor een lage prijs in te kopen en vervolgens voor een hogere prijs weer te verkopen. Veel mensen kiezen ervoor om te investeren in crypto en deze op een later moment weer te verkopen.
 • Staking
  Je kunt geld verdienen met cryptovaluta door de munten uit te zetten, ook wel staking genoemd. Dit houdt in dat je de munten voor een lange tijd in je crypto wallet houdt. Hier staat namelijk een vergoeding tegenover. Bovendien kan er ook sprake zijn van rente.
 • Masternodes
  Ervaren beleggers kiezen soms voor maternodes. Deze term verwijst naar de crypto wallet waarin je een flink aantal munten bewaard. Je computer voert dan een aantal taken rondom de cryptomunt uit en hier wordt je door de cryptovaluta voor vergoed. Let op: je hebt veel munten nodig om dit proces te starten.

Door Redactie