Er zijn er tegenwoordig steeds meer die via een webshop een eigen bedrijfje beginnen. Zij gaan producten verkopen die ze via de webshop aanprijzen. Nu is dat in het begin nog wel eenvoudig om dat allemaal zelf bij te houden. Je begint daarbij met een soort product en als er wat besteld wordt, pak je dat product in en stuurt het op. Hierbij moet je dan wel ook je eigen boekhouding bijhouden. Ook dat zal in het begin geen problemen opleveren. Als je echter succes hebt en de aanvragen naar je producten worden steeds groter, komt er een moment dat je het allemaal niet meer zelf bij kunt houden. Je moet dan niet alleen de producten opsturen, maar ook je boekhouding en website bijhouden. Op zo’n moment wordt het dan interessant om een e-commerce fulfilment servicebedrijf in te schakelen.

Een e-fulfilment

Een e-fulfilment is noodzakelijk wanneer je succes hebt door het verkopen van de vele producten. Als je onderling goede afspraken hebt gemaakt, zal een e-fulfilment alle logistieke handelingen van je overnemen. Zij zorgen voor de opslag van alle producten die je via je webshop verkoopt, maar ook het orderpicken. Daarvoor wordt dan alles gekoppeld aan je webshop. Zodra en een bestelling wordt geplaatst, krijgen zij die ook binnen. Zij zorgen dan dat het product wordt ingepakt, geadresseerd en verstuurd. Omdat het voor beide partijen aantrekkelijk moet zijn, moet je zeker weten dat je voldoende producten verkoopt. Beide partijen moeten eraan kunnen verdienen. Door gebruik te maken van een e-fulfilment bedrijf kun je alles op tijd afleveren. Je moet je belofte na kunnen komen. Er zijn klanten die, als ze een product te laat ontvangen, voortijdig afhaken. Veel klanten willen tegenwoordig het product dat ze vandaag bestellen, morgen in huis hebben. Dat kan, maar dan moet je werken met een e-fulfilment bedrijf.

Een belangrijk groot voordeel is dat klanten 24 uur per dag producten kunnen bestellen. Je hoeft er zelf niets voor te doen. De logistieke handelingen worden allemaal uit handen genomen. Ook producten die worden teruggestuurd worden ontvangen en verwerkt.

Je webshop

Omdat je alle logistieke handelingen uit handen hebt gegeven, heb je meer tijd om je webshop te onderhouden. Je moet constant producten verwijderen en toevoegen. Ook de prijzen zal je constant moeten aanpassen. Wanneer er een uitverkoop is, kun je dat ook via je webshop kenbaar maken. Je hebt zelf de tijd om andere winkels te bezoeken om te kijken wat voor producten zij verkopen en dat dan tegen welke prijs. Je moet namelijk constant blijven concurreren ten opzichte van een ander. Je kunt dergelijke werkzaamheden alleen uitvoeren als je er de tijd voor hebt. De samenwerking met een e-fulfilment servicebedrijf moet goed zijn. Dat zal zeker het geval zijn wanneer de producten die via de webshop verkocht worden in de smaak vallen.

Opgeven

Velen haken na het opzetten van een webshop af. Zij hebben in het begin niet in de gaten dat het verkopen van producten, via je webshop, zoveel inhoudt. Ze hebben de werkzaamheden onderschat. Wil je een succes maken van je webshop dan is het belangrijk dat je vooraf goed onderzoek doet. Voor het opstarten van een webshop moet je niet over een nacht ijs gaan.

Bron: Ecommercewebshops.nl

Door Max