De onderwijsvacaturebank wordt veel bezocht
We leven in een tijd waarin de onderwijsvacaturebank wellicht wel de meest bezochte vacaturebank van ons land is. Wie om zich heen kijkt hoort het dagelijks. Scholen zitten met de handen in het haar omdat er te weinig leerkrachten zijn. Het aantal opgeleide vakleerkrachten voor de scholen in Nederland is te laag vergeleken met de vraag die er vanuit de scholen gaat. Het is dan ook om die reden dat leerkrachten zich na het behalen van hun diploma PABO doorgaans richten op de beste aanbieder van een baan. De vacaturebank is een plek waar de aanbieders en leerkrachten elkaar tegen komen. Er kan gelijk worden gekeken of er in de eigen woonplaats een interessante werkplek is.
De plek voor herintreders
Naast pabo afgestudeerden zijn er ook een hoop herintreders op de arbeidsmarkt voor leerkrachten. Dit zijn leerkrachten die een jarenlange ervaring hebben maar niet meer voor een fulltime functie in aanmerking willen komen. Speciaal voor hun is er de vacaturebank waar parttime functies worden aangeboden voor leerkrachten. Hier worden banen aangeboden voor scholen die een deeltijdfunctie open hebben staan. Het kan om alle willekeurige groepen gaan, en meestal is het een parttime baan tussen 8 en 24 uur.
Andere functies in het onderwijs
Naast vacatures voor leerkrachten is er bij deze vacaturebank ook aanbod te vinden voor mensen die in een andere functie in het onderwijs aan de slag willen. Denk dan bijvoorbeeld aan orthopedagoog, maar er zijn ook scholen die directiepersoneel, een conciërge of bijvoorbeeld een aan het VSO verbonden fysiotherapeut zoeken. Op die manier is het mogelijk voor een school om personeel binnen een schappelijke straal van de school aan te trekken. Vraag en aanbod uit de eigen regio vinden elkaar hier. Het maakt de vacaturebank tot een van de meest dynamische plekken.