De trainingslocatie G4s Heerenveen ligt centraal en is daarom de ideale plek om veiligheidstrainingen te volgen in Noord-Nederland. Jouw medewerkers kunnen daar trainingen tot EHBO-er en BHV’er volgen. Deze locatie is ook de aangewezen plek voor trainingen op het gebied van maritieme veiligheid en brandbestrijding. Als je werkzaam bent in de offshore of in de scheepvaart kan G4s veiligheid van je manschappen hier sterk verbeteren. Als je brandweerkorps toe is aan meer praktijkervaring of nieuwe vaardigheden wil aanleren, kan je hier terecht voor realistische oefeningen op het gebied van brandbestrijding.

Wat is het voordeel van veiligheidstraining?

Om je bedrijf of schip maximaal te beschermen tegen risico’s zoals bedrijfsongevallen, branden en andere incidenten is het een groot voordeel als je personeel of bemanning weet hoe het moet handelen. Een veiligheidstraining geeft ze de theoretische bagage en de mogelijkheid om in het echt te oefenen. Afhankelijk van de training passen ze EHBO of diagnostiek toe, blussen ze verschillende soorten branden, of leren ze hoe een scheepsbemanning veilig geëvacueerd kan worden. Als er daarna een echt incident optreedt hebben jouw werknemers de kennis en het zelfvertrouwen om kalm te blijven en direct de juiste beslissingen te nemen. Dit maakt je bedrijfspand of schip een veel veiligere plek om te werken.

Realistische nabootsingen van crisissituaties

Naast de basiscursussen biedt de locatie G4s Heerenveen ook de mogelijkheid om te oefenen met een levensecht lijkende calamiteit. In mockups van een pand of een schip worden branden gesticht en liggen lotusslachtoffers verspreid. De taak van de hulpverleners is om de situatie onder controle te krijgen, levensreddend op te treden en ondanks onverwachte gebeurtenissen de calamiteit tot een goed einde te brengen. Elk scenario kan op jouw wensen worden toegespitst, zodat je werknemers een praktijkervaring krijgen op het niveau waar ze aan toe zijn.

Door Max