De wereldeconomie staat voor een grote uitdaging. Recessies zijn een realiteit waar we allemaal mee te maken krijgen, wat ook altijd sterke gevolgen heeft voor de werkgelegenheid. Tijdens een hoog conjunctuur is er schaarste qua kandidaten en veel aanbod van vacatures. Tijdens een laag conjunctuur is dat juist andersom en moet je je als sollicitant kunnen onderscheiden. Lees verder om te ontdekken hoe je het beste sollicitatieproces kunt doorlopen tijdens een recessie.

Versterk je kennis

Kennis is macht. De meeste banen vereisen dat je de juiste vaardigheden en kennis hebt. Als je solliciteert, zorg er dan voor dat je je kennis ten opzichte van je concurrentie verbetert. Neem de tijd om lezingen en cursussen te volgen die je kennis verbreden. Als je een goed begrip hebt van de sector waarin je solliciteert, helpt dit je om je applicatie te verbeteren.

Wees creatief

Wees creatief met je sollicitatie. Recruiters zijn op zoek naar kandidaten met een buiten de box denkvermogen. Neem de tijd om je sollicitatiebrief te schrijven. Probeer verschillende manieren om je talenten en ervaringen te communiceren. Laat je persoonlijkheid schijnen door je schrijfstijl en ideeën.

Maak verbindingen

Netwerken is een belangrijk onderdeel van het sollicitatieproces. Probeer verbindingen te maken met mensen die in dezelfde sector werken. Deel je kennis en ervaring met anderen. Vraag hen om je te helpen door contacten te leggen of door je te introduceren bij hun netwerk.

Conclusie

Het solliciteren tijdens een recessie is niet gemakkelijk. Maar als je je kennis vergroot, creatief bent met je sollicitatie en verbindingen maakt met anderen, vergroot je je kansen op succes. Wees optimistisch en volg deze tips om je kansen te vergroten in een recessie.

Door Redactie