verrassende vraag tijdens een sollicitatiegesprek
verrassende vraag tijdens een sollicitatiegesprek

Als je net bent ontslagen of op het punt staat om ontslagen te worden, dan is het belangrijk om een goed outplacementbureau te kiezen. Outplacement kan je helpen bij het vinden van een nieuwe baan, het ontwikkelen van je professionele netwerk en het verbeteren van je sollicitatievaardigheden. Maar er zijn zoveel outplacementbureaus op de markt, hoe weet je nou welk bureau het beste bij je past? Wij geven je 4 tips voor het kiezen van het juiste outplacementbureau.

1. Kies een bureau dat gespecialiseerd is in jouw sector

Als je net bent ontslagen of op het punt staat om ontslagen te worden, is het belangrijk om een bureau te kiezen dat gespecialiseerd is in jouw sector. Er zijn outplacementbureaus die gespecialiseerd zijn in verschillende sectoren, zoals de financiële sector, de zorgsector of de technologische sector. Kies een bureau dat gespecialiseerd is in jouw sector, zodat je weet dat ze over de juiste kennis en ervaring beschikken om je te helpen bij het vinden van een nieuwe baan.

2. Kies een bureau dat gespecialiseerd is in jouw fase in je carrière

Als je net bent ontslagen of op het punt staat om ontslagen te worden, is het belangrijk om een outplacementbureau te kiezen dat gespecialiseerd is in jouw fase in je carrière. Aan het begin van je carrière kunnen er wezenlijk andere zaken gevraagd worden dan later in je loopbaan.

3. Volg je gevoel

Zorg dat het bureau flexibele en aanpasbare programma’s aanbiedt die aansluiten bij jouw persoonlijke behoeften en doelen.

3. Vergelijk outplacementbureaus op basis van aanbod

Overweeg het aanbod van verschillende bureaus en vergelijk hun diensten en prijzen om te bepalen wat het beste bij jouw situatie past. Een duurder outplacement heeft niet per se beter te zijn, maar vaak hebben ze in ieder geval toegang tot meer tools en een groter netwerk.

Klaar om te beginnen met vergelijken? Vraag meer informatie op deze pagina aan. We hebben meerdere loopbaancoaches met meerdere jaren outplacementervaring.

Door Redactie