verrassende vraag tijdens een sollicitatiegesprek

Een goede loopbaancoach: wie, wat en waarom belangrijk?

Gaat het op je werk niet zo goed? En heb jij er volgens jouw alles aan gedaan om het probleem op te lossen? Maar is het je niet gelukt? Dan wordt het tijd om een loopbaancoach in te schakelen. Een loopbaancoach kan je helpen bij het maken van de volgende stap naar een carrièreswitch, maar ook bij het vinden van die nieuwe baan op de toch al zo overvolle arbeidsmarkt. Maar wat doet nu een loopbaancoach precies en welke kies je dan? Vragen waarop je hopelijk na dit te lezen een antwoord op hebt.

Wat doet een loopbaancoach?

De naam zegt het al, een loopbaancoach coacht je in je loopbaan. Een goede loopbaancoach is breed inzetbaar. Of het nu gaat om re-integratie of een totale carrièreswitch, de loopbaanadviseur helpt je stap voor stap verder en is volledig op de hoogte van de ins en outs op de arbeidsmarkt.
Misschien vraag je je af hoe dat dan in de praktijk eruit ziet? Heel nauwkeurig brengt de loopbaancoach je huidige situatie in kaart. Maar daar blijft het niet bij, er wordt ook naar de toekomst gekeken en ook deze mogelijkheden worden in beeld gebracht. Dat is fijn, maar hoe kom je van het nu in de toekomst? Ook daar blijkt een loopbaanbegeleider een geweldige hulp, want samen met jou wordt de weg naar je toekomst zorgvuldig uitgestippeld.

Ook heel belangrijk bij een goede loopbaanbegeleider is dat deze jou centraal stelt als persoon en ook een coaching toepast die volledig bij je persoonlijkheid past en op je situatie aansluit.

De voordelen van loopbaanadvies

Een loopbaanadviseur die je begeleidt en stuurt heeft toch wel behoorlijk wat voordelen. Ten eerste weet je zeker dat je professioneel advies krijgt. Ten tweede heeft de adviseur veel ervaring en kennis van de arbeidsmarkt. Dat zegt niet dat je zelf geen stappen kunt ondernemen in je carrière, maar een extra steuntje in de rug kan zoveel meer helpen bij het vinden van die voor jou perfecte baan.

Soms moeten er enkele andere stappen gezet worden om de juiste stap te kunnen nemen. Denk bijvoorbeeld maar aan een omscholing of cursus, maar ook aan de manier van het schrijven van een sollicitatiebrief of het voeren van een sollicitatiegesprek. Jouw coach geeft je hierin advies op maat, zodat je optimaal van de voordelen kunt profiteren.

Welke loopbaancoach neem je in de arm?

Als je loopbaangebeleiding zoekt, dan wil je er natuurlijk één, waarbij je het beste resultaat behaald. Logisch, want er wordt natuurlijk wel voor betaald. Maar hoe vindt je nu de juiste loopbaancoach voor jou en jouw situatie?
Er zijn een aantal dingen waar je zeker op moet letten als je een goede loopbaancoach zoekt.

  • De loopbaancoach moet over voldoende kennis beschikken van de arbeidsmarkt.
  • En hij/zij moet ook over een flinke dosis ervaring met de arbeidsmarkt beschikken.
  • En natuurlijk moet er een persoonlijke klik zijn met de adviseur. Als die er niet is, dan gaat het hele proces niet echt werken. Natuurlijk is je carrière voor de loopbaancoach een zakelijk aspect, maar je moet daar als persoon wel centraal in staan.

De perfect loopbaancoach zit op één lijn met jou.

Ben je nu op zoek naar een goede loopbaanbegeleider? Vraag dan meer informatie aan via onze website. Wij zorgen dat jouw aanvraag bij een goede loopbaanadviseur in jouw regio terecht komt!

Door Redactie